13. Januara 2022.

Windows 11 donosi malu ali značajnu nadogradnju za poboljšanje multitaskinga

Big Portal

Da budemo jasni: ovo nije bogzna kakva sistemska izmena koja menja Windows 11 generalno, već jednostavno podešavanje mehanizma Alt + Tab tako da se više ne prikazuje na celom ekranu.

Novi interfejs Alt + Tab povećava sposobnost korisnika da obavljaju više zadataka, što znači da kada želite da se prebacite između jedne od svojih otvorenih aplikacija pomoću Alt + Tab i uputite se na drugu aplikaciju, više nećete imati efekat zamućenja preko celog ekrana.

Iako nama nije posebno smetao ovaj vizuelni efekat, bilo je slučajeva u kojima su se korisnici žalili da im efekat ometa pažnju dok koriste Windows 11. Zašto? Pa, sve se svodi na to kako se efekat manifestuje na samom ekranu, pri čemu efekat zamućenja često prikriva otvorenu aplikaciju i svaki posao koji se u njoj završava, piše T3.com.

Screenshot_1_5.jpg

Potencijalna promena dizajna interfejsa Alt + Tab mogla bi da stigne u godišnjem ažuriranju Windows 11 verzije 22H2, koje je takođe poznato kao ažuriranje Sun Valley 2. A ako su povratne informacije korisnika nešto što je bilo potrebno kompaniji, onda je efekat toga da će novi interfejs biti mnogo čistiji, uglađeniji i oštriji.

Za razliku o postojećeg, novo podešavanje drži pozadinu u fokusu i prikazuje sve otvorene aplikacije na vrhu tanke trake, za razliku od skrivanja otvorenih sesija i ometanja toka rada.

Ovim potezom Microsoft pokazuje fleksibilnost i otvorenost, te je još jednom pokazao da zna itekako da sasluša primedbe svojih korisnika.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare