Windows 11 će biti objavljen 5. oktobra i biće besplatan za kompatibilne Windows 10 računare - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Windows 11 će biti objavljen 5. oktobra i biće besplatan za kompatibilne Windows 10 računare

Microsoftov novi operativni sistem, Windows 11, će biti objavljen 5. oktobra. Kompatibilni Windows 10 sistemi će biti u mogućnosti da od tada besplatno izvrše nadogradnju na Windows 11.

Ažuriranje će biti dostupno u više faza, a Microsoft očekuje da će korisnici na podobnim uređajima izvršiti nadogradnju do sredine 2022. godine.

Windows 11 je dizajniran kako bi iskoristio prednosti najnovijih hardverskih inovacija, a istovremeno će operativni sistem biti pristupačniji i developerima i direktnim korisnicima.

Za populaciju gejmera, Microsoft obećava da će Windows 11 biti kompanijin najbolji OS do sada, sa podrškom za pun potencijal DirectX 12 Ultimate i DirectStorage tehnologija i nudeći gejmerima dodatne funkcije kao što je Auto HDR. Direct Storage, u kombinaciji sa novom optimizacijom slaganja u Windowsu 11, će omogućiti brže učitavanje igara i drugih programa za korisnike brzih SSD skladišnih uređaja.

CPU x86 dizajni naredne generacije, kao što je Intel Alder Lake hibridna CPU arhitektura, će nuditi najbolje performanse na sistemima na kojima je instaliran Windows 11, zahvaljujući poboljšanom hardverskom raspoređivaču operativnog sistema.

Iako neće svi Windows 10 kompatibilni računari podržavati Windows 11, Microsoft očekuje da će industrijska tranzicija na Windows 11 proteći glatko. Microsoft će podržavati Windows 10 uređaje, koji nisu kompatibilni za Windows 11 nadogradnjnu, do 2025. godine preko novih Windows 10 ažuriranja.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Dve indie igre besplatne na Epic, retro strategija na GOG

Vanja A

Razer najavio svoju Edge 5G Android konzolu

Vanja A

Sa Međunarodne svemirske stanice bezbjedno se vratila tri ruska kosmonauta

Vanja A

Ostavite komentar