Windows 11 2022 ažuriranje je stiglo, a svidjeće se gejmerima i kreatorima sadržaja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Windows 11 2022 ažuriranje je stiglo, a svidjeće se gejmerima i kreatorima sadržaja

Windows 11 je počeo da dobija prvo veće ažuriranje u formi Windows 11 2022 Updatea.

Microsoft je sa Windowsom 11 odlučio da se prebaci na godišnju objavu ažuriranja, što znači da ne mora da određuje u kojoj polovini godine je ažuriranje objavljeno, kao što je to bio slučaj sa prethodnim verzijama Windowsa.

Windows 11 je objavljen pre više od godinu dana, a 2022 Update donosi veliki broj novih funkcija.

Microsoft naglašava da je cilj Windowsa 11 da ponudi pojednostavljeno iskustvo koje korisnika čini produktivnijim. Tako nova verzija Windowsa uključuje bolju navigaciju dodirom za Snap Layouts, mogućnost za dodavanja više tabova za pregledač u Edgeu, Focus sesije i Do Not Disturb funkciju.

Kompanija tvrdi da Windows 11 2022 Update nudi brži Searsh, bolje iskustvo Start menija, različite vidžete i poboljšanja pristupačnosti.

Pored toga, najnovije ažuriranje se promoviše i kao ultimativno nesto za kreatore sadržaja i gejmere, zahvaljujući tome što stiže u paketu sa Clipchamp, novom alatkom pod nazivom Windows Studio Effects i velikim brojem gejming poboljšanja.

Microsoft nastavlja sa podrškoma za Android aplikacije u Windowsu 11. Amazon Appstore iskustvo, koje pokreće Windows Subsystem for Android (WSA) se sada širi na 31 novu zemlju i imaće katalog od 20.000 Android apliakcija i igara.

Na polju bezbednosti, Windows 11 2022 Update ima senzore prisutnosti za Windows Hello for Business, kao i Smart App Control.

Poput ranijih Windows ažuriranja, 2022 Update će korisnicima koji ispunjavaju uslove za nadogradnju pristizati u talasima i fazama i pojaviće se u Windows Update sekciji.

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar