Windows 10 sada korisnicima daje bolju kontrolu nad dijagnostičkim podacima koje dijele - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Windows 10 sada korisnicima daje bolju kontrolu nad dijagnostičkim podacima koje dijele

U još jednom pokušaju da korisnicima omogući veću kontrolu na njihovim podacima, Microsoft je načinio neke izmene u svojoj Settings aplikaciji i Group Policy podešavanjima, u okviru najnovijeg Windows 10 Preview builda (19577).

Settings aplikacija će sada osnovne dijagnostičke podatke prikazivati kao “required”, dok će kompletni dijagnostički podaci biti poznati kao “optional”. U teoriji, Windows 10 će olakšati prebacivanje između deljenja neophodnih i opcionih dijagnostičkih podataka sa Microsoftom.

Zahtevani podaci će uključivati elemente kao što su korisnikova IP adresa, kao i tip i verzija korisnikovog uređaja (ovo su podaci koji su Microsoftu potrebni kako bi poboljšavao svoje proizvode i servise). Ukoliko ste poslovni korisnik, Microsoft će nuditi više granularna Group Policy podršavanja. Ovo će korisnicima omogućiti da konfigurišu koji podaci se prikupljaju unutar organizacije.

Microsoft već godinama pokušava da ubedi korisnike da Windows 10 ne ugrožava privatnost korisnika, uprkos tome što prikuplja ogroman broj podataka. Kako bi popravio ovu reputaciju, Microsoft je Windowsu 10 dodao komandnu tablu za privatnost i omogućio je korisnicima više kontrole nad dozvolama za aplikacije.

Ove izmene su najnoviji napori kompanije u pokušaju da poboljša transparentnost, a Microsoft ističe da će više specifičnih detalja objaviti kada bude bliže maloprodajnoj objavi.

Izvor: Benchmark/Engadget

Danas objavljeno

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Musk moli korisnike Twittera da budu aktivniji: Uključite se u javnu raspravu

Zeljka

Ostavite komentar