Windows 10 pojačava vodeću poziciju među desktop operativnim sistemima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Windows 10 pojačava vodeću poziciju među desktop operativnim sistemima

Novi podaci kompanije NetMarketShare pokazuju da Windows 10 nastavlja da povećava tržišno učešće, a sam april je donio poboljšanje od preko jedan procenat.

Novi podaci kompanije NetMarketShare pokazuju da Windows 10 nastavlja da povećava tržišno učešće, a sam april je donio poboljšanje od preko jedan procenat.

Tačnije, Windows 10 je tokom maja ostvario rast sa 44,10% na 45,73 procenta i time načinio još jedan korak u približavanju Microsoftovog operativnog sistema tržišnom učešću od 50 procenata.

Trenutno preko 800 miliona uređaja koristi Windows 10, prema Microsoftovoj statistici. S druge strane, sosftverski gigant se još uvek muči da smanji zainteresovanost korisnika za Windows 7 verzijom, iako podrška za ovu verziju platforme projektovano prestaje u januaru 2020. godine.

Tokom maja, Windows 7 se nalazio na 35,44% računara, što je manji pad u odnosu na 36,43 procenta iz aprila. Windows 8.1 nastavlja sa padom popularnosti iz meseca u mesec pa je tokom maja pao ispod četiri procenta (3,97%).

Izvor: Softpedia

Danas objavljeno

Twitter navodno radi na ‘undo send’ funkciji

Zeljka

YouTube ukida suspenziju kanala Donalda Trampa?

Zeljka

Da li ga se sjećate? Sinclair ZX81 slavi 40. rođendan

Zeljka

Ostavite komentar