Windows 10 pojačava dominaciju, Windows 7 u padu - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Windows 10 pojačava dominaciju, Windows 7 u padu

Ubrzano približavanje perioda prestanka podrške za Windows 7 je upravo ono što je Microsoftu bilo potrebno kako bi Windows 10 načinio široko prihvaćenim operativnim sistemom. Novi podaci pokazuju da najnovija verzija Microsoftovog operativnog sistema konačno agresivnije poboljšava svoje tržišno učešće.

Prema analizi, koju je sproveo NetMarketShare za mesec mart, Windows 10 je svoje tržišno učešće povećao na 43,62% (sa 40,30% iz februara). To znači da je za samo mesec dana Windows 10 poboljšao tržišno učešće za 3,32 procenta. Istovremeno, Windows 7 je zabeležio pad sa 38,41% na 36,52 procenta tokom februara. Razlika između Windowsa 10 i Windowsa 7 je sada preko sedam procenata u korist najnovijeg Micosoftovog operativnog sistema.

Nova statistika je svakako dobra vest za Microsoft, posebno ukoliko se zna da kompanija ima problema da ubedi korisnike da odustanu od Windowsa 7 i pređu na Windows 10. Srećom po Microsoft, ovoj tranziciji će dosta pomoći ubrzano približavanje prestanka podrške za Windows 7, koje je najavljeno za januar 2020. godine.

U međuvremenu, kompanija vrši poslednje pripreme pred objavu novog Windows 10 ažuriranja (verzija 1903, verovatno sa nazivom April 2019 Update), koja bi dodatno mogla da pojača prihvaćenost operativnog sistema širom sveta.

Izvor: Softpedia

Danas objavljeno

Google vraća aplikacije u Honor telefone

Zeljka

OnePlus i Oppo se spajaju – ujedinjenje kineskih giganta

Zeljka

iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Vanja A

Ostavite komentar