Windows 10 May 2020 ažuriranje je dostupno svima - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Windows 10 May 2020 ažuriranje je dostupno svima

Pre 15 meseci, Microsoft je objavio Windows 10 Insider Preview koji je tada bio poznat kao 20H1. Sada je ova verzija softvera, pod nazivom Windows 10 May 2020 Update (poznat i kao verzija 2004) dostupna svima.

Postoji nekoliko načina na koje je moguće dobiti ovo ažuriranje. Prvi je preko Windows Update-a. Nakon provere ažuriranja, videćete link koji nudi Windows 10 May 2020 Update, ili Windows 10 version 2004. Klikom na link počinje proces instaliranja. Ukoliko ne vidite ovaj link, postoje još dva druga procesa: Moguće je otići na ovaj sajt i kliknuti na “Update now”, ili je moguće iskoristiti drugi link na stranici za pokretanje Media Creation Tool-a.

Windows 10 May 2020 Update implementira brojne nove funkcije. Windows Subsystem za Linux 2 debituje sa ovom verzijom platforme, a to znači da se konkretni Linux kernel isporučuje uz Windows po prvi put. Ovo će omogućiti da se pokreću GUI i GPU podrška.

Tu je i nova Cortana aplikacija, koja više neće biti povezana za taskbar. Aplikacija je dobila nove funkcije povezane sa konverzacijom, a Microsoft je obećao poboljšanja za e-mail i kalendar.

Poboljšanja za Notepad uključuju novu Find funkciju, indikator u slotu za naslov, mogućnost zumiranja teksta, kao i nove prečice. Windows Search poboljšanja uključuju osveženi dizajn za pretragu u File Exploreru, kao i indeksiranje pretrage kako bi se smanjio uticaj na performanse.

Task manager sada može da prijavljuje GPU temperature za dodeljene grafičke karte i može da prikaže koju vrstu diska korisnik ima (HDD ili SSD). Kompletnu listu izmena u Windows 10 May 2020 ažuriranju možete pronaći u linku izvora.

Izvor: Microsoft

Danas objavljeno

Šef Applea: “Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon”

Vanja A

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar