Winamp se vraća u novom formatu? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Winamp se vraća u novom formatu?

Winamp je ponovo u fazi aktivnog razvoja, ali možda neće stići u formatu po kom ga pamtimo.

Winamp muzički plejer je prvi put objavljen još 1997. godine, a brzo je postao popularan kao jedan od najboljih media plejera za računare.

Međutim, početkom 2000-ih počeo je da gubi na popularnosti nakon niza loše implementiranih ažuriranja, a postojalo je nekoliko kratkotrajnih pokušaja da se projekat oživi.

Winamp je sada ponovo u fazi aktivnog razvoja, ali najnovija renesansa popularnog plejera možda neće stići u obliku originalne aplikacije sa novim dizajnom.

Originalni Winamp media plejer je bio u razvoju od 1997. do 2013. godine, a konačna verzija nosi oznaku v5.666.3516. U oktobru 2018. pojavila se nedovršena verzija v5.8, a Radionomy (vlasnik Winamp-a, sada poznat kao Shoutcast) odlučio je da je načini javno dostupnom.

Nakon toga je obećano još ažuriranja, ali se ona nikada nisu materijalizovala. Sada je Winamp veb sajt ponovo redizajniran, a obećava “inovativno osvežavanje najpoznatijeg audio plejera na svetu”.

Trenutno nema mnogo informacija, ali novi projekat ne zvuči kao standardni muzički plejer. Jedan odeljak na sajtu sugeriše da će postojati “jedinstveni prostor za kreatore” koji će se “blisko povezati sa fanovima i obezbediti bolji prihod”.

AudioValley, kompanija u čijem su vlasništvu Shoutcast i Winamp, ističe da će novi Winamp “postati platforma koja na jednom mestu objedinjuje audio entuzijaste, povezuje kreatore i potrošače muzike, podcaste, radio stanice, audio knjige i bilo kog drugi spoljni sadržaj”.

Foto: Profimedia

Zasnovano na ovom opisu, novi Winamp više deluje kao nova platforma za striming audio sadržaja, kao što su Spotify ili Pandora.

Oni, koji su zainteresovani da vide kako će izgledati nova verzija servisa, mogu se prijaviti za Winamp beta testiranje.

Benchmark.

Danas objavljeno

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

Vanja A

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Ostavite komentar