WhatsApp za Android i iOS konačno dobija tamni mod - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

WhatsApp za Android i iOS konačno dobija tamni mod

WhatsApp je zvanično objavio da kompanijina aplikacija za Android i iOS dobija tamni mod. Ažuriranje će korisnicima na obe platforme stići u narednih nekoliko dana.

Popularni servis za razmenu poruka testira tamni mod već nekoliko meseci, a u pitanju je jedna od najviše zahtevanih funkcija od strane korisnika servisa koji je u vlasništvu Facebooka.

Tamni mod za WhatsApp je dizajniran kako bi smanjio zamaranje očiju u uslovima niskog osvetljenja, kao i da bi sprečio nezgodne momente kada telefon osvetli sobu u kojoj se nalazite dok je mrak.


Mod se fokusira na čitljivost, tako da odabrana paleta boja minimizuje zamaranje očiju i fokusira se na nijanse koje su približnije podrazunevanim u Android i iOS sistemima.

Na Apple uređajima, tamni mod je dostupan samo na iOS 13 verziji. Na Androidu, ukoliko imate Android 10 i podesite sistem na tamni mod, WhatsApp će pratiti ova podešavanja. Za Android 9 Pie i ranije verzije platforme, moguće je ručno omogućiti tamni mod samo za WhatsApp u podešavanjima.

Izvor: WhatsApp

Danas objavljeno

Gigabyte je prikazao Project Cielo – sopstveni modularni PC desktop sistem

Vanja A

Honor Play5 Youth Edition stiže do kraja oktobra

Vanja A

Raspberry Pi prvi put poskupio – razlog je globalna nestašica zaliha

Vanja A

Ostavite komentar