WhatsApp uvodi iOS, Android end-to-end enkripciju rezervne kopije dopisivanja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp uvodi iOS, Android end-to-end enkripciju rezervne kopije dopisivanja

Iako je sam WhatsApp zadnjih pet godina enkriptovan end-to-end, do sada, te rezervne kopije ne bi bile šifrovane.

WhatsApp dodaje end-to-end enkripciju vašim sigurnosnim kopijama “u oblaku” na Androidu i iOS-u. Ukoliko biste izabrali da napravite rezervnu kopiju svojih ćaskanja na Google disku (iz Android verzije WhatsApp-a) ili iCloud-u (ako ste na iOS-u), te rezervne kopije ne bi bile enkriptovane.

Sada, međutim, možete uključiti “end-to-end” za svoje sigurnosne kopije. Način na koji vlasnik WhatsAppa, Facebook to opisuje u svom najavi čini se da neće biti uključen prema zadanim postavkama, ali ćete morati aktivno izabrati da ga omogućite tako što ćete otići u Podešavanja > Ćaskanje > Rezervna kopija ćaskanja > End-to-end enkriptovanje rezervne kopije.

Foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

Kada to učinite, moraćete da upotrebite lozinku po svom izboru ili 64-cifreni ključ koji samo vi znate. Kada sve to postavite, ni WhatsApp, ni Google, ni Apple neće moći čitati vaše sigurnosne kopije bez vašeg ključa ili lozinke.

Facebook ističe da je WhatsApp jedini globalni servis za razmenu poruka koji pruža takav nivo bezbednosti u takvim razmerama. Nova funkcija polako će se uvoditi onima sa najnovijom verzijom WhatsApp-a za Android ili iOS.

Novitet je predstavio i Mark Zackerberg na Facebooku rekavši da je ponosan na svoj tim koji i dalje vodi bezbednost, kako je rekao, vaših privatnih razgovora.

B92.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar