WhatsApp testira novu opciju u okviru video poziva - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp testira novu opciju u okviru video poziva

WhatsApp korisnicima već omogućava da gledaju YouTube video u PiP (picture-in-picture) modu, a sada bi ova funkcija mogla da postane dostupna i za video pozive na platformi.

Aplikacija za razmenu poruka, koja je u vlasništvu kompanije Meta, testira dodavanje moda “slika u slici” (picture-in-picture) za svoju iOS aplikaciju.

Sajt WABetaInfo otkriva da se PiP mode video pozivi testiraju kao deo WhatsApp bete za iOS u verziji 22.24.0.79. Za sada mod nije dostupan za Android.

Sa pomenutom funkcijom, korisnici će moći da razgovaraju sa ljudima u okviru WhatsApp video poziva i da pri tome proveravaju druge aplikacije. Ovo će olakšati multitasking.

Trenutno, moguće je proveravanje drugih razgovora WhatsApp samo kada ste u video pozivu. PiP mod će se aktivirati kada izađete iz WhatsApp aplikacije tokom video poziva.

Prema navodima, PiP mod za WhatsApp video pozive je dostupan korisnicima koji imaju uređaje sa iOS 15 ili novijim softverom.

WhatsApp planira da poboljša i pretragu u aplikaciji, nedavno je primećena funkcija koja sprečava kreiranje skrinšotova poruka koje nestaju, a Android beta testeri su primetili View Once poruke koje zabranjuju skrinšotove.

Danas objavljeno

Apple dostigao brojku od 2 milijarde aktivnih uređaja

Vanja A

Broj ljubavnih prevara na internetu je udvostručen od početka pandemije

Vanja A

Word dobija ChatGPT integraciju

Vanja A

Ostavite komentar