WhatsApp sada ima preko dvije milijarde korisnika - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp sada ima preko dvije milijarde korisnika

WhatsApp je ostvario još jedno dostignuće, koje je čak i za sam Facebook do pre nekoliko godina izgledalo neostvarivo. Servis za razmenu poruka je otkrio da sada ima preko dve milijarde korisnika, što je sam Facebook ostvario 2017. godine.

WhatsApp nije otkrio na koji način je došao do ovog broja korisnika, ali nije teško videti zbog čega je ostvaren ovakav rezultat. Servis je bitan deo mobilne komunikacije u mnogim delovima sveta, a u mnogim slučajevima ima bitnu ulogu u kupovinama, političkim kampanjama i drugim aspektima dnevnog života.

WhatsApp tim je iskoristio ovo dostignuće kao još jednu priliku u borbi protiv pokušaja anti-enkripcije. Kompanija ističe da je snažna enkripcija neophodna u modernom životu, te da neće kompromitovati sigurnosne funkcije kao što je end-to-end enkripcija.


Pored ovoga, sevis upozorava zemlje, kao što su SAD, Velika Britanija i Australija, da odustanu od svojih pokušaja da oslabe enkripciju u svrhu borbe protiv kriminala. Kompanija sada ima dve milijarde razloga da dodatno nastavi u svojim pokušajima da zaustavi proces anti-enkripcije.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Škole u Velikoj Britaniji uvode prepoznavanje lica učenika

V.R.

Ostavite komentar