WhatsApp radi na potpuno novim aplikacijama za Windows i macOS - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp radi na potpuno novim aplikacijama za Windows i macOS

WhatsApp je već neko vrijeme dostupan na računarima, ali je u suštini mobilna aplikacija, prilagođena za desktop.

Prema izvoru iz Italije, to će se promeniti u budućnosti, pošto kompanija razvija potpuno novu aplikaciju za Windows i macOS.

Aggiornamenti Lumia je objavio snimke ekrana i gifove, otkrivajući kako će novi softver izgledati i koje će biti njegove ključne karakteristike.

WhatsApp UWP (Univerzalna Windows platforma, omogućava da se aplikacija koristi i na Xbox-u) biće dizajnirana u skladu sa Windows 11, sa poluprovidnim panelima. Radiće čak i kada je zatvoren, a obaveštenja će stizati kao i obično, i neće mu trebati više od jedne sekunde da se pokrene.

Aplikacija će imati funkciju crtanja koja će biti veoma uredna za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir, kao što vidite na gif-u ispod.

WAUWP.gif

Podešavanja će biti grupisana u šest kategorija – Opšte, Nalog, Ćaskanja, Obaveštenja, Skladište, Pomoć. Aplikacija mnogo liči na Skype, ali sa nekim ravnim elementima dizajna i tradicionalnom zelenom bojom mehurića za razgovor.

WABetaInfo je dodao da nova verzija stiže i na macOS. Glavne promene će biti poboljšani korisnički interfejs, ali vreme objave još uvek nije poznato.

Benchmark.

Danas objavljeno

Xiaomi predstavio 12T seriju i nove IoT uređaje

Vanja A

Aplikacija koja kopira Dynamic Island funkciju preuzeta u impresivnom broju

Vanja A

Univerzalni punjač za sve mobilne uređaje od jeseni 2024. godine

Vanja A

Ostavite komentar