4. Novembra 2022.

WhatsApp predstavio funkciju Communities, broj članova grupe povećan na 1.024

Big Portal

Primjera radi, korisnik može kreirati Community za svoje naselje, a potom podijeliti diskusiju u individualne grupe, jednu za grupne aktivnosti, jednu za organizaciju različitih poslova i slično. Svaka zajednica također ima grupu za najave u kojoj moderatori mogu podijeliti važne vijesti s ostalim članovima.

Na ovaj način je WhatsApp učinio Communities grupe, ali i standardne grupne chatove, mnogo korisnijim. Kao što je i obećano, maksimalan broj učesnika u grupi je povećan sa 512 na 1.024. Ukoliko je riječ o videopozivima, u njima mogu učestvovati maksimalno 32 člana.

Još jedna korisna funkcija su ankete u chatovima, koje mogu pomoći grupi ili zajednici da glasa o određenom problemu bez potrebe za korištenjem usluga treće strane. Kao i standardni WhatsApp chatovi, Community grupe imaju end-to-end enkripciju.

Kada korisnik preuzme najnoviju verziju WhatsAppa, pojavit će se novi Communities tab koji će se nalaziti na vrhu ekrana u slučaju Androida, odnosno na dnu ako je riječ o iOS-u.

Funkcija Communities je razvijena uzimajući u obzir feedback 50 organizacija u 15 zemalja kako bi novi interfejs poslužio njihovim potrebama. WhatsAppov tim je obećao da će nastaviti raditi i dodavati nove funkcije u narednim mjesecima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare