9. Maja 2021.

WhatsApp postaje manje koristan ako ne prihvatite njegove nove uslove

Big Portal

Za one koji odluče da ne prihvate ažurirane uslove kompanije, aplikacija će i dalje prikazivati obaveštenje u kojem se traži prihvatanje. Nakon perioda od nekoliko nedelja, korisnici će videti trajni podsetnik.

Jednom kada korisnici vide trajni podsetnik, aplikacija WhatsApp će se prebaciti u režim ograničene funkcionalnosti. U ovom režimu korisnici neće moći da pristupe svojoj listi ćaskanja. Ako im stigne novo ćaskanje, moći će da ga otvore putem svojih obaveštenja i takođe odgovore na njih. Takođe mogu da se primaju svi dolazni audio i video pozivi.

Nekoliko nedelja kasnije, korisnik će prestati da prima sve pozive i poruke.

WhatsApp ne navodi tačan datum bilo kog od ovih događaja, dajući nebulozan period za svaku državu koji će se naizgled razlikovati u zavisnosti od korisnika. Takođe, nije jasno kakav značaj ima prethodno pomenuti datum 15. maj, osim što će korisnici i dalje moći da prihvate uslove i nastave da koriste svoju aplikaciju nakon ovog datuma.

WhatsApp uverava da neće brisati naloge, međutim, aplikacija će ionako postati beskorisna nakon nekoliko nedelja, ako ne prihvatite nove uslove.

Ranije ove godine, WhatsApp je ažurirao svoje uslove korišćenja usluge i polisu za zaštitu privatnosti. Promene navedene u ovom ažuriranju gotovo su se u potpunosti usredsredile na interakciju sa kompanijama na WhatsApp-u. Prvobitno obaveštenje o najavi ovih promena koje su se pojavile u aplikaciji bilo je pomalo nejasno, što je prouzrokovalo da Internet, sa nedostatkom razumevanja za čitanje i strpljenjem da čita bilo šta duže od tvita, kolektivno izgubi živce za WhatsApp.

Od tada je kompanija provela dobar deo poslednjih nekoliko meseci informišući korisnike šta novi pojmovi zapravo znače za njih. Takođe je ublažio svoj početni rok do 15. maja, kada je aplikacija trebalo da bude preneta na one koji su odlučili da ne prihvate nove uslove. Međutim, koliko god opušteni bili, kompanija će vas na kraju sprečiti da u potpunosti koristite aplikaciju, čak i ako se promene ne odnose nužno na vas.

Izvor: Benchmark / GSMArena 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare