WhatsApp počeo uvoditi 3D avatare - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp počeo uvoditi 3D avatare

WhatsApp je počeo uvoditi 3D avatare za svoje korisnike širom svijeta, koji će se moći koristiti za profilne fotografije ili stickere.

3D avatari stižu na WhatsApp nekoliko mjeseci nakon njihovog debija na Instagramu, Facebooku i Messengeru.

Direktor kompanije Meta Mark Zuckerberg je putem Facebooka potvrdio da avatari dolaze na WhatsApp, a to se događa nakon višemjesečnog beta testiranja.

Iz WhatsAppa je saopćeno da će korisnici moći koristiti personalizirane avatare kao profile fotografije ili birati među 36 stickera koji će odražavati različite emocije i aktivnosti.

“Vaš avatar je digitalna verzija vas, koju možete kreirati koristeći milijarde kombinacija stilova kose, karakteristika lica i odjeće”, saopćeno je iz WhatsAppa.

Zuckerberg je dodao da će korisnici vremenom dobiti mogućnosti uređivanja koje se odnose na osvjetljenje, sjenčenje i teksture frizure.

Godine 2019. je kompanija Meta uvela 3D avatare u Bitmoji stilu za Facebook i Messenger. To je u početku bilo ograničeno na tržišta poput Australije, Novog Zelanda, Evrope i Kanade, a kasnije su uključena i druga tržišta poput SAD-a. Krajem januara je avatare dobio i Instagram.

Danas objavljeno

Skoro trećina Steam igrača koristi Windows 11

Vanja A

WhatsApp statusi više neće biti isti

Vanja A

Motorola Moto Buds 600 ANC su besplatne uz Edge 30 Fusion Viva Magenta

Vanja A

Ostavite komentar