WhatsApp poboljšava privatnost – sprečava kreiranje skrinšotova - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp poboljšava privatnost – sprečava kreiranje skrinšotova

Iako će ovo sprečiti primaoca takvog sadržaja da isti sačuva na telefonu na kom ga je primio, to ne znači da isti sadržaj nije moguće snimiti drugim telefonom ili fotoaparatom.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu. I dok većina prepiski nije preterano poverljiva, deo korisnika voli da čuva svoju privatnost i deli fotografije ili video sadržaj koji je moguće pogledati samo jednom.

Do sada je ipak bilo moguće “sačuvati” te kratkotrajne multimedijalne datoteke snimanjem ekrana pametnog telefona, ali u WhatsAppu su odlučili da tome stanu na kraj.

Prema informacijama objavljenima na WABetaInfo, WhatsApp razvija mogućnost blokiranja snimanja ekrana kao fotografije i kao videa. Tako će korisnici, koji požele da snime skrinšot videa ili fotografije koja je označena kao kratkotrajna i namenjena za pregled samo jednom, dobiti informaciju kako je ta opcija blokirana zbog dodatne privatnosti.

Iako će to sprečiti primaoca takvog sadržaja da ga sačuva na telefonu na kom ga je primio, to ne znači da isti sadržaj nije moguće snimiti drugim telefonom ili fotoaparatom.

Istovremeno, korisnici će i dalje moći da naprave snimak ekrana prepiske, ali bez multimedijalnih datoteka.

Iz WABetaInfo napominju da, iako će stvaranje skrinšota biti blokirano, druga strana, odnosno pošiljalac neće biti obavešten o tome da je primalac pokušao da napravi skrinšot.

Za sad nije poznato kada će ova dodatna bezbednosna opcija biti implementirana u WhatsApp, ali se zna da će biti dostupna korisnicima i na Androidu i na iOS-u.

Danas objavljeno

Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove

Vanja A

Xiaomi 13 se pojavio na zvaničnim renderima; Poznat novi datum objave

Vanja A

Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine

Vanja A

Ostavite komentar