21. Juna 2022.

WhatsApp nudi više privatnosti

Big Portal

Preko godinu dana rada 

Kompanija WhatsApp otpočela je rad na razvoju novih funkcionalnosti za poboljšanje privatnosti korisnika tokom aprila prošle godine. To je samo jedna od najnovijih funkcionalnosti ove aplikacije, uz uvođenje reakcija na poruke i sposobnost prebacivanja vaših razgovora na iOS

Tom prilikom radili su na opcijama za sakrivanje profilnih fotografija, “last seen” statusa, kao i “About info” sekcije od određenih osoba u vašem imeniku. 

Nakon više od godinu dana beta testiranja, čini se da je WhatsApp najzad spreman da korisnicima omogući pristup novim funkcijama. Ranije, određene informacije mogli ste da sakrijete od svih, ili od osoba koji se nalaze u vašem imeniku, ili ni od koga. 

Nove opcije za privatnost 

Danas, možete da odaberete od koga tačno želite da sakrijete informacije o vašem profilu. Na primer, “last seen” omogućava drugim korisnicima ove aplikacije da vide kada ste poslednji put koristili WhatsApp, dok “About” pruža određene informacije o vašem profilu. 

Međutim, šta ukoliko vam je skroz OK da određene osobe znaju kada ste poslednji put bili na četu, dok apsolutno ne biste želeli da neki drugi ljudi znaju koliko ste aktivni? Ranije to niste mogli da uradite, dok ćete sada moći da tačno odaberete kome želite da blokirate pristup vašim ličnim informacijama. 

whats_up.jpg

Isto to važi i za vašu fotografiju profila, opis vašeg profila, kao i za statuse koje možete postavljati unutar WhatsApp-a. Moramo naglasiti da, ukoliko nekome zabranite da ima uvid u vaš “last seen” status, ni vi nećete moći da vidite kada su oni poslednji put bili aktivni. 

Ovim opcijama možete pristupiti tako što ćete kliknuti na tri tačke u gornjem delu ekrana, zatim na Account, a nakon toga na Privacy. Tu ćete moći da podesite kome želite da blokirate pristup vašim informacijama. 


Izvorgsmarena, foto: Reuters  

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare