WhatsApp i Signal odlaze u prošlost: Mijenja ih "misteriozna aplikacija za dopisivanje" - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

WhatsApp i Signal odlaze u prošlost: Mijenja ih “misteriozna aplikacija za dopisivanje”

Izgleda da će WhatsApp i Signal biti uskoro da budu zamenjeni.

Pre nekoliko dana pojavila se vest da Komisija EU ne dozvoljava zaposlenima da koriste WhatsApp.

Umesto toga, isistira se na korišćenju društvene mreže Signal za bilo šta u vezi sa poslom. Međutim, čini se da ni Signal nije dovoljno siguran. Pojavile su se informacije da postoji nova “misteriozna aplikacija za sigurno slanje poruka”, bez detalja o tome šta je i kako funkcioniše.

Ovu novu tajnu aplikaciju za dopisivanje razvila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) – grupa političara i državnih službenika koji pomažu u diplomatskim poslovima EU.

Oni koji rade za EEAS uključuju bivše zaposlene u Komisiji, Savetu EU i stranih i diplomatskih službi država članica. Postoji i mreža ambasadorskih delegacija širom sveta. Trenutni visoki predstavnik na čelu EEAS je Španac Đozep Borrelj, piše Forbs.

Označavanje informacija sa “Restricted” prilično je rutinska stvar u ovakvim poslovima. Potrebno je razlikovati ovo od klasifikacije “Secret” i “Top Secret”, jer označava informacije koje bi više bile sramotne, nego štetne.

Iako je WhatsApp postao platforma za razmenu poruka mnogim političarima i državnim službenicima širom sveta, bilo je dovoljno priča o potencijalnim ranjivostima da bi ljude nateralo da usvoje nešto drugo.

Iz EEAS nisu dali nikakve detalje o tehnologiji na kojoj se temelji nova platforma ili o tome gde je ona razvijena, ali kažu da je krenula da se koristi od prošlog septembra.

Danas objavljeno

“Ptičica na straži” lovi lažne vijesti

D

Ćirilizator ekstenzija: Program koji jednim klikom pretvara latinicu u ćirilicu

Zeljka

Grindr prodavao podatke korisnika? Prijeti im kazna od 9,6 miliona evra

Zeljka

Ostavite komentar