WhatsApp i male kompanije: Pretraživanje proizvoda direktno u aplikaciji - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

WhatsApp i male kompanije: Pretraživanje proizvoda direktno u aplikaciji

U nekim dijelovima svijeta male kompanije društvene mreže i aplikacije ne koriste samo za promociju proizvoda, već i za prodaju, što je razlog zbog kojeg WhatsApp nudi lakša rešenja, te prečice koje korisnici mogu da naprave do željenih proizvoda.

Radi se o katalozima za poslovnu verziju aplikacije, te preduzimači koji nemaju sopstvene web-sajtove mogu da organizuju online bazu koja olakšava reklamiranje i prodaju proizvoda. Drugim rečima, mali poslovi dobili su servis u okviru WhatsApp-a koji korisnicima omogućava da proizvode kupuju direktno iz aplikacije. Ovo rešenje znatno olakšava prethodna u okviru kojih su kompanije bile prinuđene da potencijalnim kupcima iznova i iznova šalju cenovnike i fotografije proizvoda, budući da omogućava kreiranje kataloga koji nude sve potrebne informacije. Dovoljno je da korisnici preuzmu Business aplikaciju, te počnu sa pretraživanjem proizvoda, a katalozi su već dostupni i za Android i iOS uređaje u Brazilu, Nemačkoj, Indoneziji, Indiji, Meksiku, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, te uskoro stižu i u ostale delove sveta.

WhatsApp je Business aplikaciju lansirao 2018. godine, te omogućio kompanijama da prave profile sa informacijama kao što su mejl adrese, adrese, te brojevi telefona, a tu su i alati koji mere interesovanje potencijalnih klijenata. Nova opcija bi poslovnu aplikaciju mogla da odvede još dalje, a posebno kada su u pitanju mali poslovi čiji su marketinški budžeti ograničeni.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Samsung za narednu godinu sprema tablet koji se savija na tri dijela

Zeljka

Uvijek je pravo vrijeme za omiljenu muziku uz Huawei FreeBuds 4i

Zeljka

Samsung Galaxy M42 5G zvanično stiže 28. aprila, imaće Snapdragon 750G čip

Zeljka

Ostavite komentar