WhatsApp: Fotografije i snimci koji nestaju - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

WhatsApp: Fotografije i snimci koji nestaju

WhatsApp ima novu opciju, a u pitanju su fotografije i snimci koji nestaju. Ne radi se o revolucionarnoj novini, budući da Instagram ovu uslugu pruža već neko vrijeme.

Niko ne želi osetljive fotografije među poslatim porukama, pa je rešenje došlo u obliku snimaka koji nestaju čim ih onaj kome se šalju pogleda. WhatsApp je odlučio da svoje korisnike obraduje novom funkcijom, a radi se o “View Once” fotografijama i snimcima koji nestaju odmah nakon što se otvore. Da bi je aktivirali, korisnici moraju da imaju najnoviju verziju WhatsAppa na iOS ili Android uređajima.

Na platformi se još 2020. godine pojavila bezbednosna opcija koja omogućava automatsko brisanje poruka nakon sedam dana. View Once je upotpunjuje, budući da omogućava da osetljive poruke, poput privatnih snimaka ili lozinki, nestaju odmah.

Obrisani sadržaji se neće čuvati ni na uređaju, ni među WhatsApp fotografijama, te će tako ostati daleko od radoznalih očiju kojima nisu namenjene. Ukoliko se ne otvori, fotografija će na platformi ostati 14 dana, nakon čega se briše.

Izvor: PCPress

Danas objavljeno

Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

Vanja A

Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će imati Snapdragon 8 Gen 1 SoC, stiže na kraju decembra

Vanja A

Apple ima viziju da svi uređaji pune jedan drugi

Zeljka

Ostavite komentar