WhatsApp bi mogao da omogući povezivanje naloga na dva mobilna telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp bi mogao da omogući povezivanje naloga na dva mobilna telefona

Tokom jula prošle godine, aplikacija WhatsApp donela je korisnicima funkcionalnost da pristupe svojim razgovorima na najviše četiri različitih uređaja.

Međutim, postojala je jedna kvaka, a to je da niti jedan od tih uređaja nije mogao da bude drugi mobilni telefon. Dakle, vaš mobilni telefon bi i dalje bio vaš primarni uređaj za WhatsApp, dok bi svi ostali uređaji bili sekundarni.

U suštini, korisnici nisu mogli da pristupe svom WhatsApp nalogu sa drugom pametnog telefona, već samo koristeći WhatsApp za Web, Desktop, i Portal. Ali, izgleda da je ova kompanija oslušnula zahteve svojih korisnika jer su se pojavili prvi nezvanični navodi da se radi na mogućnost da svom nalogu pristupite i sa drugog mobilnog telefona.

Prema navodima portal WABetainfo, kompanija WhatsApp aktivno radi na dodatku za svoju funkcionalnost “Register Device as Companion” kojia bi korisnicima mogla da donese mogućnost da kao sekundardni uređaj upotrebe i drugi mobilni telefon.

Sve ovo je poznato posredstvom jedne fotografije koja navodi na zaključak da se ova funkcionalnost već testira. Kao što možete videti na snimku ekrana koji se nalazi ispod, aplikacija WhatsApp zatražiće od korisnika da je otvori na svom mobilnom telefonu, da zatim otvori sekciju “Linked Devices” unutar opcija za podešavanje ove aplikacije, a da pritom skenira dostupni QR kod drugim mobilnim telefonom.

Dakle, dva pominju se dva pametna telefona što je jasna indikacija da bi korisnike uskoro mogla da obraduje nova funkcionalnost ove popularne aplikacije. To bi bila ogromna promena u odnosu na dosadašnju politku ove kompanije koja je korisnicima dozvoljavala da je istovrenemo koriste samo na jednom mobilnom telefonu ili tabletu kao primarnom uređaju, piše XDA-Developers.

Ukoliko bi korisnik pokušao da se na istu uloguje sa drugog telefona ili tableta, WhatsApp bi ih automatski izlogovao sa onog uređaja koji su prethodno upotrebljavali. U ovom trenutku još uvek nema konkretnih informacija o tome kada će korisnici moći da isprobaju ovu funkcionalnost.

Benchmark.

Danas objavljeno

Žene tuže kompaniju Apple jer ih progoni AirTag

Vanja A

Može li da zamijeni Google? ChatGPT je novi četbot o kojem svi pričaju

Vanja A

Apple hoće „Made in America“ čipove za svoje uređaje

Vanja A

Ostavite komentar