Washington Post: Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu s oko 175.000 vojnika - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Washington Post: Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu s oko 175.000 vojnika

Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu koja bi uključila do 175.000 vojnika i to vec´ sljedec´e godine, prenio je u petak uveče list The Washington Post.

Moskva se sprema da pokrene ofanzivu sa “100 bataljona sačinjenih od taktičkih grupa sa procijenjenom snagom od 175.000 ljudi”, a u ofanzivi bi bili uključeni i tenkovi, artiljerija i druga oprema, izjavio je za list neimenovani visoki američki zvaničnik.

Pentagon je odbio da France-Pressu komentariše tu informaciju, ali je izrazio veliku zabrinutost zbog “planova agresije Rusije protiv Ukrajine”.

“I dalje podržavamo ublažavanje napetosti u tom regionu i diplomatsko rješenje sukoba u istočnoj Ukrajini”, izjavio je portparol Pentagona Tony Semelroth.

Ruske snage se sada koncentrišu na četiri različite lokacije s 50 borbenih taktičkih grupa, tvrdi Washington Post, pozivajuc´i se na jedan američki vojni dokument.

Predsjednici SAD i Rusije, Joseph Biden i Vladimir Putin, uskoro bi trebalo na video sastanku da razgovaraju o tenzijama oko Ukrajine, sedam godina poslije ruskog pripajanja ukrajinskog crnomorskog poluostrva Krim i pobune proruskih separatista na istoku Ukrajine.

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar