25. Novembra 2020.

WagWag je nova društvena mreža za kućne ljubimce

Big Portal

WagWag je aplikacija koja ti u samo par klikova omogućava lak pristup informacijama koje se odnose na svakodnevni život, zdravlje i njegu životinja. Karakteriše ga jednostavnost i intuitivan pristup u izradi profila  kućnih ljubimaca, lakoća u međusobnoj interakciji vlasnika, veterinara, uzgajivača i skloništa za spasavanje životinja. Ova aplikacija je posvećena svakoj lutalici koja nije na vrijeme spašena sa ulice.

Foto: Amarildo Silva / Demilked

Iako postoje mnoga skloništa za bezbjednost i ljudi koji se profesionalno ili dobrovoljno brinu o životinjama, i dalje postoji jaz između ljubitelja kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Većina životinjskih zajednica lokalno je grupisana na društvenim mrežama. Čine ih dobrovoljci (volonteri, veterinari, uzgajivači i skloništa koja finansiraju sponzori) koji se nalaze na istom području, a zajednički cilj im je spasavanje životinja.

WagWag nudi rješenje u vidu kreiranja profila kućnih ljubimaca. Omogućava svim ljudima koji su bili dio životinjskog života da ostanu u kontaktu, bez narušavanja privatnosti novog vlasnika. Glavni cilj je stvaranje globalne mreže u kojoj se sve zajednice, službe i ljudi, čiji je cilj dobrobit životinja, mogu povezati na jednom mjestu.

WagWag

Jedna od prednosti WagWag-a je da će korištenje aplikacije i registracije životinja biti besplatno za sve korisnike, uz mogućnost plaćenih promocija i reklamiranja proizvoda.

Da bi se ova ideja realizovala, potrebno je prikupiti sredstva u obliku kampanje. Svi pojedinci, kompanije, dobrotvorne organizacije mogu biti uključeni u ovaj projekat. Uključi se i ti i pomozi da se napravi aplikacija uz pomoć koje će svijet postati bolje mjesto za sve životinje. Ukoliko doniraš, tvoj ljubimac i ti dobijate poklon u znak zahvalnosti. Takođe, za nekoliko mjeseci dobijaš počasno mjesto na WagWag aplikaciji, koja će se napraviti uz pomoć tvoje donacije.

Više detalja možeš pronaći na linku: Kickstarter.

Izvor: elem.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare