VW sprema još jedan električni koncept – krosover I.D. Roomzz - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

VW sprema još jedan električni koncept – krosover I.D. Roomzz

Proizvođač iz Volfsburga tvrdi da će ovo vozilo imati potpuno novu konfiguraciju sedišta u odnosu na postojeće automobile.

Električni koncept I.D. Roomzz debitovaće 16. aprila na šangajskom auto-salonu, kao još jedan u nizu konceptnih vozila na struju koja najavljuju Volkswagenovu elektro-revoluciju.

Nemački proizvođač navodi da će produkcijska verzija ovog krosovera stići na tržište Kine 2021. godine, a očekuje se da će nakon toga novi električni model biti dostupan i u drugim zemljama širom sveta.

VW je do sada predstavio 4 koncepta na struju iz familije I.D., a Roomzz će biti peti model ovog auto-giganta u nizu koji za pogon koristi električnu energiju.

Prvi produkcijski Volkswagen na struju biće serijska verzija kompaktnog hečbeka sa 5 vrata I.D. Concept, koja je predstavljena javnosti još pre par godina.

Premijera produkcijskog VW I.D. hečbeka planirana je za 2019, a automobil će početi da s eprodaje u Evropi 2020. godine.

Svi I.D. modeli bazirani su na Volkswagenovoj modularnoj MEB mehaničkoj platformi razvijenoj isključivo za električna vozila.

B92

Danas objavljeno

Parking mjesto prodato za rekordnih 1,3 miliona dolara

Zeljka

Na prodaju “Jerrari”, spoj Ferrarija 365GT i Jeepa Wagoneera

Zeljka

Klasični Mini sa elektropogonom iz Nissana Leaf

Zeljka

Ostavite komentar