VW ne odustaje: "Električni Golf" u prodaji od avgusta - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

VW ne odustaje: “Električni Golf” u prodaji od avgusta

Volkswagen takođe ne namerava da smanji broj radnih mesta ukoliko se produži obustava proizvodnje u njegovim fabrikama izvan Kine, uzrokovana epidemijom koronavirusa.

VW i dalje planira da u avgustu krene sa isporukom svog električnog modela ID.3 za masovno tržište, piše Fajnenšel tajms.

Najvećeg svetskog proizvođača automobila, koji se suočava sa fiksnim troškovima većim od dve milijarde evra nedeljno jer njegovi pogoni u Evropi ne rade, obavezuju strogi evropski propisi o emisiji gasova i mogao bi da se suoči sa velikim novčanim kaznama ako ne proda dovoljno električnih i hibridnih vozila tokom 2020. godine.

“Borimo se da ispoštujemo taj datum”, rekao je Frank Viter, glavni finansijski direktor kompanije, ali je priznao da su Volkswagenu “pomalo vezane ruke” zbog zatvaranja pogona u gradu Cvikau, gde se pravi model ID.3, i zbog kašnjenja u razvoju softvera za ovo vozilo.

Viter je dodao da se VW, koji je zatvorio svoje evropske fabrike bar do 9. aprila, nada da će ponovo pokrenuti proizvodnju znatno pre leta.

“Ne smatramo da je zatvaranje do juna naš verovatniji scenario. Ipak, zakonski okvir i spremnost kupaca da ponovo razmatraju kupovinu automobila biće ključni faktori u donošenju odluke”, zaključio je Viter.

Procenjuje se da će svetska automobilska industrija 2020. godine pretrpeti veći pad nego za vreme finansijske krize 2008, sa oko 10 miliona manje prodatih vozila, prema podacima IHS Markita.

Danas objavljeno

Ko je krivac za proklizavanje, automobil, vozač ili gume?

D

Istraživanje: Kako se sigurno voziti u autu u doba korone?

D

Koliko smiju biti stare gume kada ih se kupuje kao nove?

D

Ostavite komentar