28. Februara 2020.

VW ima velikih problema sa električnim modelom, prodaja će možda kasniti godinu dana

Big Portal

VW je još 2019. objavio da nastavlja sa proizvodnjom svog modela na struju ID.3 uprkos ozbiljnim problemima sa softverom u tom automobilu. Međutim, kako piše Manager Magazin, ovi propusti mogu prisiliti nemačkog proizvođača automobila da odustane od lansiranja prodaje ID.3, zakazanog za ovo leto.

Takođe se tvrdi da brojni test vozači automobila prijavljuju i do 300 grešaka dnevno.

Izgleda da problemi potiču od osnovne strukture softvera ID.3, koji je razvijen “prebrzo”, navodi nemački časopis pozivajući se na same Volkswagenove stručnjake.

U izveštaju se tvrdi da više od 10.000 tehničara naporno radi u pokušaju da reši ove probleme, što na kraju može dovesti čak do odlaganja lansiranja automobila na tržište i do godinu dana.

Naravno, svako takvo kašnjenje moglo bi se pokazati vrlo skupim za Volkswagen, kome je potrebno da se ID.3 što pre pojavi na ulicama i putevima, kako bi ispunio nove, strože emisione ciljeve kada je reč o evropskoj floti VW automobila.

U decembru 2019, Manager Magazin je izvestio da će ovi propusti dovesti do toga da će biti kompletirano 20.000 primeraka Volkswagena ID.3 bez kompletnog softverskog paketa, što znači da će timovi ili inženjeri morati manuelno da rešavaju problem u post-produkciji.

ID.3 je prvi Volkswagenov produkcijski električni automobil zasnovan na MEB mehaničkoj platformi za električna vozila, koja treba da bude osnova za čak 27 modela na struju do kraja 2022, piše Autonews Europe.

Osnovna varijanta ID.3 prodavaće se po ceni ispod 30.000 evra u Nemačkoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare