VW: Golf 8 je znatno složeniji od prethodnika, sastoji se od 2.700 dijelova - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

VW: Golf 8 je znatno složeniji od prethodnika, sastoji se od 2.700 dijelova

Na izradi novog Golfa uposleno je 8.400 radnika u Volfsburgu.

Dok Volkswagen sa jedne strane kreće u promociju nove generacije Golfa, paralelno sa ovim aktivnostima ubrzava se rad na njegovoj serijskoj proizvodnji kako bi se već početkom decembra pojavio u prodaji.

Prve zemlje u kojima će se Golf 8 naći u prodajnim salonima biće Nemačka i Austrija, navode u proizvođaču iz Volfsburga.

U Volkswagenu ističu da je na proizvodnji novog Golfa angažovano 8.400 radnika, kao i da se u izradi ovog automobila koristi preko 2.700 pojedinačnih delova, uključujući 962 elementa sa električnim napajanjem za koje je potrebno čak 1.340 metara kablova.

O tome koliko je Golf 8 složeniji za proizvodnju od “sedmice” govori podatak da odlazeći model ima svega 31 električni sistem sa nešto manje od 100 metara kablova.

Sa druge strane, u Volkswagenu kažu da su za jedan sat skratili vreme potrebno za izradu jednog primerka ovog modela. Postignuta je i izvesna ušteda u pripremi fabrike u Volfsburgu za proizvodnju “osmice”, s obzirom da je novi Golf takođe zasnovan na MQB mehaničkoj platformi.

Dalja unapređenja u procesu proizvodnje planirana su za 2020. godinu, kada će biti uveden potpuno automatizovani transportni sistem u okviru fabrike, koji će osigurati brže snabdevanje pogona automobilskim delovima.

B92

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar