14. Jula 2022.

Vulin: Velika akcija protiv migrantskih krijumčarskih bandi

Big Portal

Na području Beograda, Kikinde, Subotice i Sombora preuduzete su mjere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, a protiv dvojice podnijete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična djela, koja su izazvala uznemirenje javnosti.

Policija je zaplijenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Zaplijenjena je i manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša.

Iz MUP-a je navedeno da je 40 migranata sprovedeno je u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnijete prekršajne prijave.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je rano jutros prisustvovao, istakao je da Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mjesto gdje će se okupljati različiti “banditi i ološ iz čitave Azije”.

-U Srbiji niko ne može da nosi oružje, trguje ljudima. Srbija nije parking za migrante. Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bijedom – rekao je Vulin.

Akciju je sprovela Operativna udarna grupa formirana 4. jula po naređenju Vulina. Čine je predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbjednosno-informativne agencije.

U ovu grupu ulaze i policijske uprave za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda.

SRNA

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare