Vulin: Što nije zabranjeno Šiptarima ne može ni Srbima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vulin: Što nije zabranjeno Šiptarima ne može ni Srbima

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, je povodom sporazuma o zajedničkm nastupu na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su u Tirani potpisali predstavnici albanskih partija s juga centralne Srbije, kaže da to nije zabranjeno i poučio da ono što je dozvoljeno njima ne može biti zabranjeno Srbima.

“Građani Srbije šiptarske nacionalnosti imaju pravo da se udružuju i politički organizuju. Srbija je slobodna zemlja i za razliku od većine zemalja iz svog okruženja poštuje i unapređuje manjinska prava”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Politički predstavnici Albanaca s juga centrane Srbije su juče u Tirani, u prisustvu vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Genta Čakaja, potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Ministar Vulin poručuje da zbog toga nisu morali da idu u Tiranu.

“Šiptari nisu morali da se okupljaju u Tirani i tamo potpisuju dogovor o nastupu na izborima u Srbiji, ali, kada su to već uradili, uz prećutnu saglasnost EU, onda svi treba da znaju da ono što je dozvoljeno Šiptarima ne može biti zabranjeno Srbima”, naveo je.

Onima koji na to ćute poručio je:

“Oni koji ćute o okupljanju Šiptara u Tirani neka budu još tiši kada u Beogradu svi Srbi budu dogovarali i usaglašavali svoju politiku i izborne nastupe sa vladom i predsednikom Srbije”.

TANJUG

Danas objavljeno

Odobreno: Stižu tenkovi

M.

Kremlj: Lažne tvrdnje da je šef CIA Moskvi predložio tajni mirovni plan

M.

Imam iz Kozarca se izvinio za izgovorene riječi

M.

Ostavite komentar