7. Maja 2022.

Vulin: Srbija nikada neće zaboraviti stradale kineske novinare

Big Portal

U ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje ime, Vulin je odao poštu stradalim kineskim novinarima i izrazio duboku zahvalnost kineskoj državi i narodu koji su bili uz Srbiju onda kada je bilo najteže, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je, takođe, da Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine u NATO agresiji i da je Kina naš čelični prijatelj koji sa sigurnošću može da računa na Srbiju i zna da ima saveznika na Balkanu.

Prema rečima ministra, NATO agresija je poslednji veliki nekažnjeni zločin 20. veka kojim su “pokušali da ubiju Srbiju, a ubili su međunarodno pravo”.

“NATO agresija je poslednji veliki nekažnjeni zločin 20. veka, NATO agresija je zločin bez kazne, NATO agresija je zločin nad jednom zemljom, nad našim narodom, ali i nad međunarodnim pravom. Te 1999. godine, pokušali su da ubiju Srbiju, pokušali su da ubiju Saveznu Republiku Jugoslaviju, a ubili su međunarodno pravo.

Od 1999. godine međunarodno pravo ne štiti više nikoga i svet koji je nastao te 1999. godine je svet nasilja, svet ratova, svet sile bez uporišta u pravu, bez uporišta u pravdi”, poručio je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da Srbija večno pamti i da kineski novinari koji su ubijeni u NATO agresiji nikada neće biti zaboravljeni od strane Srbije i srpskog naroda. Ministar policije je podvukao da je NATO agresor znao koga bombarduje i da je znao da se u kineskoj ambasadi nalaze ljudi.

“Srbija večno pamti. Kineski građani koji su dali svoje živote nisu morali tog proleća da budu ovde. Svojom voljom izabrali su da budu uz nas, izabrali su da budu uz Srbe i da podele i ono najteže i ono najtužnije, dali su nam svoj život, a ostali su u večnom sećanju”, istakao je Vulin.

Kako je rekao, NATO agresor je znao na koga baca bombe, NATO agresor je znao da bombarduje kinesku ambasadu, znao je da su u kineskoj ambasadi ljudi, “NATO agresor je znao koga ubija”.

“Tada na vrhuncu svoje moći hteli su da pokažu da mogu šta god hoće i protiv koga god hoće i da ostanu nekažnjeni. I do danas su ostali nekažnjeni, ali to ne znači da kazne jednom neće biti”, istakao je srpski ministar unutrašnjih poslova.

“Srbija nikada neće prestati da se seća. Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine u NATO agresiji i zato svi koji od nas traže da se bezuslovno svrstavamo uz njihovu politiku, uz njihove stavove, neka se sete šta su govorili i šta su radili 1999. godine, pa kako su radili i govorili tada, neka tako rade i govore i danas. Neka tako i od nas traže da se ponašamo danas”, naveo je Vulin.

Vulin je ocenio da je “Kina naš čelični prijatelj, naše prijateljstvo iskovano u najtežim vremenima”.

“Kina može sa sigurnošću da zna da ima na Balkanu malog, ali pouzdanog, tvrdoglavog i sigurnog saveznika koji se ne menja onako kako vetar duva, već koji živi i postoji u skladu sa moralnim vrednostima koje su srpski narod učinile velikim”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare