Vulin: Srbija ne bi sudila pilotima za zločin, da je to učinila Hrvatska - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vulin: Srbija ne bi sudila pilotima za zločin, da je to učinila Hrvatska

Srbija ne bi sudila pilotima koji su pobili žene i djecu na Petrovačkoj cesti 1995. godine da im je za taj zločin sudila Hrvatska, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Reagujući na stavove hrvatskog ministarstva zaduženog za pitanja ratnih veterana, koje je optužilo Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića za “velikosrpsku agresiju”, Vulin kaže da zna da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali da bi se to za zemlje članice EU moralo podrazumijevati.

  • Nada umire poslednja. Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste. Dosta su mirno spavali kraj neobeleženih grobova pobijenih nenaoružanih Srba – naveo je Vulin.

On je podsjetio da je zločinačka akcija “Oluja” čak i presudom Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom, ali da “nekako nisu uspjeli da pronađu, imenuju i osude zločince”.

  • Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija. Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, a za ubijanje hrvatske dece ne mogu – istakao je Vulin u saopštenju za javnost.

On je naglasio da je “građanski rat u Hrvatskoj počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcjepljenjem od međunarodno-priznate SFRЈ i početkom ubijanja i progona Srba”.

Danas objavljeno

UŽAS U BANJALUCI Muškarac osumnjičen za silovanje i porodično nasilje

Vanja A

Putin: Rusija je spremna

M.

Džonson: Britanija šalje vojne stručnjake u BiH

M.

Ostavite komentar