Vulin: "Radujem se saopštenju G7 da je teritorijalni integritet svih zemalja svetinja" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vulin: “Radujem se saopštenju G7 da je teritorijalni integritet svih zemalja svetinja”

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na saopštenje G7 i poručio da se raduje stavu G7 da je teritorijalni integritet svih zemalja svetinja.

“Radujem se saopštenju G7 da je teritorijalni integritet svih zemalja svetinja. Mukotrpna borba Srbije za očuvanje naše teritorijalne celovitosti je najzad završena. Kosmet je deo Srbije. Hvala im za to, radujem se promeni stava velikih i moćnih”, navodi Vulin u saopštenju i dodaje:

“Radujem se što se vraćaju na principe Dejtona i siguran sam da će ispraviti nenamernu grešku, jer pod optužbom za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine ne pominju Izetbegovića i SDA koji traže ukidanje dejtonske Republike Srpske i zabranjuju Hrvatima da sami biraju svog predstavnika.”

Vulin je čestitao predsedniku Vučiću što je, kako je naveo, svih ovih godina i pre G7 branio teritorijalni integritet svih zemalja i čuvao Dejtonski sporazum.

“Nemoguće je da bi članice G7 zastupale nepovredivost teritorijalnog integriteta Ukrajine, a priznavale i podržavale komadanje Srbije. Moral je osnov politike najvećih i najrazvijenijih i siguran sam da nisu licemerni i bahati koliko su moćni i bogati”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentarišući saopštenje zemalja članica grupe G7.

B92.

Danas objavljeno

Srpski patrijarh u Herceg Novom – prvi put poslije 43 godine

M.

Ruska PVO odbila napade na Energodar i Zaporožje

M.

Suspendovan pomoćnik načelnika Policijske uprave Banjaluka: Iz MUP Srpske tvrde da je napao policajce u Mrkonjić Gradu

M.

Ostavite komentar