Vulin poručio američkom ambasadoru: Ne tražite na silu da se Srbi opredijele - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vulin poručio američkom ambasadoru: Ne tražite na silu da se Srbi opredijele

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je ambasadoru SAD u Beogradu Kristoferu Hilu da ne traži na silu da se Srbi opredijele, jer može biti povrijeđen srpskim izborom.

Vulin je naveo da je Srbija od 2000. do 2012. godine bila zemlja po mjeri Hila – okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodatom privredom, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

– Za vjernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagrađena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Kosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bijedom i socijalnom nepravdom – istakao je Vulin, reagujući na Hilove navode da u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put – Zapad i EU.

On je naglasio da od kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poveo zemlju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija ponovo država, a ne teritorija, dok je Vučić državnik, a ne, kako kaže, od okupatora postavljeni upravnik logora.

– Arogancija ambasadora SAD nas podsjeća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu – rekao je Vulin.

On je poručio da će Srbija će ići svojim putem, a ambasador neka upravlja onima koji mu to dopuštaju jer Srbija je slobodna i uspješna zemlja i ne treba da se opredjeljuje ni za koga, osim za sebe.

– A ako je kriterijum za opredjeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Kosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredijele, možete biti povrijeđeni našim izborom – naveo je Vulin.

RTRS.

Danas objavljeno

Superheroj Nikola Jokić: 264.000.000 dolara

Zeljka

Milanović upozorio na opasnost od destabilizacije BiH

Vanja A

Samit NATO-a u Madridu – dogovorena transformacija i jačanje saveza

Vanja A

Ostavite komentar