20. Maja 2022.

Vulin: Dojave o bombama vid specijalnog rata protiv Srbije

Big Portal
  • Mi smo locirali oko 19 adresa sa kojih su te prijetnje i dojave stizale i o tome smo obavijestili i naše partnere u međunarodnoj zajednici i one zemlje iz kojih su napadi dolazili – rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Naveo je da se svi napadi ne mogu otkriti i da se sve ovo radi preko više stotina hiljada raznih servera.

Najteže je naći one počinioce koji odmah po napadu unište opremu i tada se dođe do zida, odnosno dođe se do adrese, ali ne može da se dođe do računara sa koga je poruka poslata i sprave koja je to uradila koja bi eventualno mogla da se poveže sa nekim čovjekom.

Prema njegovim riječima kontradiverzione ekipe stižu svuda, gdje budu pozvane, a ova oblast je regulisana tako da rukovodilac bezbjednosti u objektu kaže da li je potrebno ili nije uraditi pregled.

  • Mi u sve veće i važne objekte svakog jutra pošaljemo ekipu koja za svaki slučaj pregleda ima li tamo nešto sumnjivo. Tako radimo sa mostovima, najvećim tržnim centrima, ustanovama i kada dođe prijetnja mi već sa velikom sigurnošću znamo da je u pitanju lažna dojava – objasnio je Vulin.

Istakao je da su prijetnje i dojave usmjerene i da zemlju ekonomski oštete, jer, kao je rekao, kada je dojava u školi, roditelji napuste posao da dođu po dijete, a njihov posao trpi.

Kada se pak evakuiše tržni centar u njega mušterije više ne ulaze, a plate radnika i kirije moraju da se plate.

  • Suštinski cilj svih ovih prijetnji jeste da Srbija ne odlučuje samostalno i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu. Svaki napad počinje sa rečenicom “zato što niste uveli sankcije Rusiji, mi ćemo uraditi ovo ili ono” – rekao je Vulin i dodao da je ovo jasna poruka šta se očekuje od Srbije.

Ocijenio je da su ovakve pojave bolest savremenog svijeta sa kojom Srbija mora da se nosi i da je, kada je o Srbiji riječ, napad organizovan i pokrenut sa jasnim ciljem, a tolika eskalacija napada nije zabilježena nigdje u svijetu.

  • Na njega se zalijepe i razne psihopate, pa i maloljetnici. Uhapsili smo i šest naših maloljetnika koji su dojavljivali o podmetnutim bombama, a kada smo ih pitali zašto su to uradili, rekli su da ne znaju – naveo je Vulin.

Dodao je da niko sa sigurnošću ne može da kaže da su ove dojave bezopasne i zato se one provjerevaju, a od građana se očekuje strpljenje.

Vulin je istakao da je hiljade policijaca uključeno kako bi se postigla maksimalna bezbjednost na Fajnal foru i da se na hiljade gostiju iz Grčke, Turske, Španije, koji povodom ovog velikog sportskog događaja borave u srpskoj prestonici, osjećaju sigurno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare