Vulin: Dojave o bombama - oblik psihološkog rata - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vulin: Dojave o bombama – oblik psihološkog rata

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se dojave o bombama koje su pristizale prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima nikako ne mogu spriječiti i uporedio je tu situaciju sa virusom korona, rekavši da se sa time mora živeti.

  • Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventivu – rekao je Vulin za TV Prva.

On je rekao da je tokom trajanja košarkaškog Fajnal fora u Beogradu bilo dojava o bombama.

  • Da smo poslušali dojave o bombama na Fajnal foru, ne bi ni bio održan. Rukovodstvo F4 je poslušalo naš savjet, mi smo radili preventivno, obezbijedili dvoranu i to je bilo dovoljno. Nije moguće pregledati stotine, hiljade dojava o bombi u jednom danu. Јedini način da ovo prestane jeste da ukinemo internet, mobilne, telegrame, pisma. To je možda moguće samo u Sjevernoj Koreji – kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, bio je i slučaj da je u jednoj bolnici stigla dojava o bombi, ali da niko nije dva dana otvarao mejl, pa su zvali policiju poslije dva dana.

On ocjenjuje da je u pitanju teroristička prijetnja za cijelu Srbiju.

  • Mi nemamo milion obučenih kontradiverzionih policajaca, 500.000 pasa koji će da pregledaju sve te dojave, i nekoliko miliona uređaja za praćenje. Uhapsili smo šest srpskih maloljetnika koji su to radili, a kada smo ih pitali zašto su to radili, odgovor je bio “ne znam”. Imali smo i slučajeve psihijartrijskih bolesnika koji su slali prijetnje. Ovo je kao virus korona, to se jednostavno dešava, sa time mora da se živi – dodao je Vulin.

Vulin je rekao da je u brojnim mejlovima o dojavama kao razlog navođeno da su bombe postavljene jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

  • Ali, da uvedemo sankcije Rusiji, mislite da prijetnje ne bi stigle sa druge strane? U velikim zemljama, Rusiji, Americi… postoji epidemija ovakvih dojava. To je, jednostavno, nešto sa čime morate da živite, a na nama je da uradimo maksimalnu preventivu, ono što je do nas. Ipak, u jednom danu da pregledamo nekoliko hiljada objekata, fizički nije moguće – istakao je Vulin.

Danas objavljeno

Superheroj Nikola Jokić: 264.000.000 dolara

Zeljka

Milanović upozorio na opasnost od destabilizacije BiH

Vanja A

Samit NATO-a u Madridu – dogovorena transformacija i jačanje saveza

Vanja A

Ostavite komentar