Vuletić otkrio dug Partizana, Savo Milošević novi sportski direktor - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Vuletić otkrio dug Partizana, Savo Milošević novi sportski direktor

Drugi čovek uprave Partizana Vladimir Vuletić odgovorno tvrdi da sadašnja uprava nije napravila Partizanov dug od 40 miliona evra.

Vladimir Vuletić je u razgovoru za Kurir govorio o trenutnom stanju u beogradskom Partizanu, dotakao se finansijskog aspekta i takođe je pričao o upražnjenoj poziciji sportskog direktora.

Na pitanje da li je moguće da je Partizanov dug 40 miliona evra, Vuletić je negirao . “Odgovorno tvrdim da je dug prema državi i drugim poveriocima negde između 20 i 21 miliona evra”.

Ivica Ilijev više nije sportski direktor Partizana, a od njegovog odlaska to mesto je ostalo upražnjeno, a prema rečima potpredsednika Partizana, taj problem je već rešen.

“Sve smo bliži konceptu rada engleskih klubova u kojima deo funkcija sportskog direktora obavlja trener. Budući da je naš trener bio dokazan u radu na poziciji sportskog direktora u FSS, duboko verujem da ovaj prelazni rok treba poveriti Miloševiću. Iskustvo mu ne manjka, tako da će biti autonoman u donošenju odluka u meri koju bude mogla da ga prati infrastruktura kluba”

Trenutno se vodi spor oko priznavanja titule Crvenoj zvezdi iz 1946. godine.

“Napisao sam 25 strana u kojim objašnjavam da Crvena zvezda nema pravni osnov da prisvaja prvo mesto na prvenstvu NR Srbije 1946. godine i da to naziva titulom nacionalnog ranga. To takmičenje je bilo kvalifikaciono za prvi šampionat Jugoslavije. Komisija FSS u petak zaseda po ovom pitanju, a ja pripremam pravnu argumentaciju koju ću kolegama predstaviti na sastanku”

“Postoji obilje dokumentacije koje mi daje za pravo da budem optimista. Jedna napomena – FK Crvena zvezda je 1953. godine izdala monografiju pod nazivom “Opet prvi” u toj monografiji Zvezda priznaje da je ’53. godine osvojila svoju drugu titulu, nakon prve iz 1951. Urednik te monografije, legenda Crvene zvezde Rajko Mitić, kaže o prvom mestu iz 46. godine “da je preskočena tek prva prepreka u osvajanju konačnog cilja – a to je pobeda u takmičenju državnog prvenstva”

Danas objavljeno

Nestvaran potez Jokića, dodavanje bez gledanja!

Zeljka

“Mbape u Realu? Boriću se svim silama protiv toga”

Zeljka

Rafa o “smtronosnom koktelu”

Zeljka

Ostavite komentar