16. Augusta 2022.

Vuleta: Kvalifikacije najstresnije; Gardašević: U sjajnoj sam formi

Big Portal

Srpska atletičarka je bila daleko od svog najboljeg nivoa, ali je skokom 6,67 metara ipak bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

“Kvalifikacije su prošle, to je najstresniji trenutak na svakom takmičenju. Šalu na stranu, bilo je potrebno samo da ispoštujem ono što je bilo dogovoreno. U prvoj seriji sam napravila prestup, u drugoj sam se odrazila pola metra od daske da bi napravila siguran skok i treći sam skakala iz kog razloga. Bitno da sam prošla dalje. Kvalifikacije su samo jedna od etapa do krajnjeg cilja”, rekla je Vuleta.

Ivana je u Minhen stigla sa posebnim motivom.

“Ovde sam iz meni posebno bitnog razloga jer sam pre četiri godine na EP odustala u finalu zbog rupture Ahilove tetive i mislim da mi je to jedan od najtežih poraza ili povlačenja u karijeri. To me tišti i muči od onda i zbog toga sam danas ovde. To će biti razlog i zbog čega se takmičim u finalu i ono što jurim. Ostaje samo da se odmorim i pripremim za finale”,
 dodala je naša atletičarka.

U finale se plasirala i druga srpska skakačica udalj Milica Gardašević koja je izjednačila lični rekord skokom 6,83 metara.

“Zadovoljna sam prolaskom u finale pogotovo što sam normu skočila u prvoj seriji i izjednačila lični rekord. To samo govori da smo u stvarno sjajnoj formi došli na ovo takmičenje. Nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u finalu u četvrtak”,
 rekla je Gardašević.

Finale je u četvrtak od 20.58.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare