Vukanović: Pitam Dodika, znaš li čime se igraš? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vukanović: Pitam Dodika, znaš li čime se igraš?

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i oštri kritičar vlasti u Republici Srpskoj, gostovao je u Novom danu na N1 zajedno sa Snježanom Bursać iz SNSD-a.

Govoreći o potezu SNSD-a i koalicionih partnera da nakon godinu dana pošalju u Parlament Bosne i Hercegovine imena svojih poslanika za komisije ovog doma, Vukanović kaže da država ne smije biti taoc.

“Puno je partijskih struktura koje su organizovane na kriminalan način, koji ovu državu i ovo društvo posmatraju kao svoj plijen”, kazao je Vukanović.

Kako je naveo, javna preduzeća su “prčije stranaka” i da se “ne boje ni Boga ni zakona”.

“Pravosuđe funkcioniše samo onda kad treba onu sirotinju iz Bužima zbog sječe drva da se pošalje u zatvor. Vidjeli ste i u Zvorniku, čovjek imao kaznu od 50 maraka i sudsko vijeće je to preinačilo u zatvor. Pravosuđe u ovoj državi služi kako bi se maltretirala i kažnjavala sirotinja, a ne kriminalci koji imaju milijarde ili stotitine miliona. Sva javna preduzeća posluju negativno i ne trude se da prikriju kriminal”, naveo je.

Kako je kazao, za Milorad Dodika je izazivanje krize prirodno okruženje.

“On stalno opstaje na vlasti zahvaljujući tenzijama, krizama, teškim izjavama, zabačenim klatnom i on ima svoje prirodne saveznike, to su Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Oni jedni drugima stalno nabacuju loptice i ta utakmica je postala dosadna. Dodik je godinu dana opstruisao formiranje Parlamenta BiH želeći da uđe što prije u Savjet ministara. To je ono kao u audiciji, primi me Bakire, molim te, evo ti sve sve, dajem ključna ministarstva”, naveo je.

Kako je naveo, u ovoj “šahovskoj utakmici” pozicije i opozicije iz Republike Srpske, partiju su dobili lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović.

“Samo par dana nakon što su na sjednici NSRS iznosili teške riječi, govorili o samostalnosti, otcjepljenju o nezavisnosti, tako krupne teme. Ja pitam Dodika je li ti znaš kakve su to stvari, je li ti znaš čime se igraš, koliko je to opasno? Raspakuješ stvari nemaš ničiju podršku”, naveo je Vukanović.

Kako je kazao, četiri godine je proveo u Predstavničkom domu kao savjetnik predsjedavajućeg.

“Kako je to Nikola Špirić bio u tehničkom mandatu, koliko je SNSD imao poslanika u sazivu kada je Nikola Šprić do 2006. obavljao dužnost predsjednika Predstavničkog doma i kako je bio izabran glasovima Bošnjaka i Hrvata. Milorad Dodik je sa dva poslanika od 83 formirao Vladu 1998. godine”, postavio je Vukanović pitanje u programu N1.

(N1)

Danas objavljeno

EU: Opasno ponašanje Rusije

M.

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Ostavite komentar