Vukanović: Ovo je iznuđena odluka Dodikovog SNSD-a - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vukanović: Ovo je iznuđena odluka Dodikovog SNSD-a

Odluka SNSD-a da nakon godinu dana opstrukcija imenuje svoje članove komisija u Predstavničkom i Domu Naroda PS BiH, predstavlja samo još jedno u nizu poniženja ove stranke, koja je pokazala da je zarad funkcija spremana na sve, izjavio je danas Nebojša Vukanović, poslanik u klubu SDS-a.

On je ocijenio da ovaj potez prije svega kapitulacija Milorada Dodika i SNSD pred predsjednicima SDS i PDP Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem, koji su ih u šahovskoj partiji nadmudrili i nadigrali.

„U pitanju je iznuđena odluka jer su shvatili da su Šarović i Borenović svojim prijedlogom za deblokadu rada Predstavničkog doma PSBiH onemogućili SNSD-u da nastavi blokadu. Kada su postali svjesni da bi Nebojša Radmanović mogao biti smijenjen sa funkcije člana Kolegija Predstavničkog Doma, SNSD nakon godinu dana ekspresno imenuje članove komisija“, pojasnio je Vukanović.

On je mišljenja da, kao i sa ranijim SNSD-ovim odlukama, treba ostati oprezan jer su više puta pokazali neprincipijelnost i želju za manipulacijom.

„Njihovo isticanje bijele zastave ne treba prihvatiti. Neka oni imaju članove komisija, ali ipak treba ići u promjene Kolegijuma Predstavničkog doma koji godinu dana nije radio“, poručio je Vukanović.

On je podsjetio da u istoj sedmici kada usvajaju zaključke kojima se poziva na samostalnost i nezavisnost Srpske, SNSD nastupa puzajući i u ponižavajućim uslovima nakon godinu dana opstrukcija donosi odluku da imenuje svoje članove komisija.

Neprincipijelonost, licemjerstvo i igranje sa građanima Srpske, dodaje Vukanović, Dodik je pokazao i današnjim pozivom Bošnjacima da umjesto ANP predlože dokument koji bi imao drugačiji naziv.

„On je spreman pristati na ANP, ali da se on preimenuje, dok će suština ostati ista“, kazao je Vukanović, podsjećajući da je prije mjesec dana najavljivao da će Dodik povući ovakav potez.

(BN)

Danas objavljeno

Oglasio se Vučić nakon pregovora u Briselu

M.

Erdoan: Niko ne želi novi Černobilj

M.

Mir sa Rusima? Zelenski: Ništa dok…

M.

Ostavite komentar