Vuk Kostić otvorio dušu: Mlad sam za ženidbu, tek mi je četrdeset! - BIGportal.ba
Ex Yu

Vuk Kostić otvorio dušu: Mlad sam za ženidbu, tek mi je četrdeset!

“Ubice mog oca” su stigle do četvrte sezone.

“Ubice mog oca” su stigle do četvrte sezone. Snimanje traje već nekoliko nedelja, a i na radost fanova, preživeće glavni junak, inspektor Aleksandar Jakovljević, koga igra Vuk Kostić. Popularni glumac u razgovoru za Kurir ne otkriva mnogo detalja, ali obećava dosta akcije, a prvi put u karijeri paralelno snima još jedan projekat, “Južni vetar 2”.

– Svaki put kada dođe nova sezona, ja se oduševim kada pročitam. Biće uzbudljiva, puna obrta i akcija. Dobro je da se i spekuliše da li ću preživeti – kroz osmeh konstatuje Kostić.Šta nas očekuje u novim epizodama “Ubica mog oca”?

– Mogu da otkrijem da će Aleksandar da postane načelnik Odeljenja za narkotike, ono što je bio i njegov otac, kao i Ljuba Bandić u prošloj sezoni.

                                                                   FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Da li ćemo saznati ko je ubio tvog oca?
– Aleksandar će se samo baviti slučajem ko je ubio njegovo oca i šta se dešava po tom pitanju. Neće rešavati druge slučajeve.

Šta je sve ova uloga promenila u vašem životu?
– Ložio sam se kao mlad na taj žanr. Voleo sam “Smrtonosno oružje” sa Melom Gibsonom i Denijem Glaverom. Oni su duhoviti i opasni, a i rešavaju slučajeve s osmehom. Nekako me je to uvek privlačilo.

                                                                            FOTO: PROFIMEDIA

Mel Gibson je na neki način vaš glumački uzor?
– Volim ga u drugim ulogama kao što je film “Hrabro srce”. Naravno, i Klinta Istvuda iz “Dobar, loš, zao”. Obojicu povezuje što su njihovu karijeru obeležile uloge inspektora Harija i Rigsa. Nekako je uloga Aleksandra došla u pravom trenutku za mene. Stižu i četrdesete, kao što pevaju Legende. I mene muči mnogo pitanja (smeh).

Publiku i dalje muči ono večito pitanje – da li ćeš se oženiti makar u seriji?
– Ne ženim se ni privatno, a ni na platnu. Ali daće bog, voleo bih da u privatnom životu postanem otac.

                                                            FOTO: VLADIMIR MILOVANOVIĆ

Trenutno snimate i nastavak filma “Južni vetar 2”?
– Divno se zabavljam. Nemam puno još snimajućih dana do kraja i nije mi veliko opterećenje. U životu nisam nikad paralelno radio dva projekta jer volim da se fokusiram samo na jednu stvar.

Da li će “Ubice” imati srećan kraj?
– Videćemo. Krimi-serije obično nemaju srećan kraj. Razmišljamo o tome, a lepše je i kad publika nagađa šta može da je očekuje.

                                                         FOTO: PROMO, ALEKSANDAR LETIĆ

Da li ste opet policajac?
– Ne. Vraćam se na mračnu stranu. Drugačija je uloga. Dosta vremena provodim u Crnoj Gori, pa opet igram na tom dijalektu.

Publika kao Crnogorca može da vas vidi u “Velikoj drami”?
– Sledeće sezone slavimo punoletstvo te predstave. Crnogorski dijalekt mi je u krvi. Radostan sam kad to igram. Ponoviću da se negativci bolje provode na setu i kod publike, ali ne i u životu.

Nema vas u novim podelama u Narodnom pozorištu?
– Igram trenutno u “Ženskom orkestru” i u BDP u “Transilvaniji”. Imam samo tri predstave, ali svaka je prebacila više od 10 godina. Ne bih voleo da igram puno, a samo jednu sezonu, što bi značilo da te predstave ništa ne valjaju.

Danas objavljeno

Neda Ukraden u zebra uzorku pozirala s rokerom

Vanja A

Švajnštajger: Ana me je naučila šta znači ljubav

Vanja A

Tužna sudbina Bobine Marije: Rialda Kadrić preminula na ulici – baš kao i njena majka

Vanja A

Ostavite komentar