Vučić: Zemlje regiona neće biti parking za izbjeglice iz Avganistana - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Zemlje regiona neće biti parking za izbjeglice iz Avganistana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom migrantske krize nakon dešavanja u Avganistanu, da je Srbija spremna da prihvati izvjestan broj izbjeglih, prije svega žena i djece, ali da neće biti nikakav parking za izbjeglice, te da se to neće dogoditi ni u jednoj zemlji regiona.

  • Nismo imali gotovo nikakve zahtjeve /EU/ u vezi sa migrantskom krizom. Možemo da primimo stotinjak žena i dece, i 500 je ništa. To možemo prihvatiti – rekao je Vučić nakon sastanka sa saveznim kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom.

Vučić je rekao da njegov pristup prema pitanju integracija Srbije i zemalja regiona u EU koji je nedavno iskazao u Bledu nije skeptičan, nego realističan.

On je naglasio da Srbija odlično zna šta je do sada uradila u procesu integracija i šta se u vezi sa statusom Kosova i Metohije od nje traži, ali da je činjenica da u EU postoji određen broj zemalja koje ne žele proširenje.

  • Ako se stavite u cipele svih nas, onda vidite da ta slika nije ružičasta. Ne tražimo ništa. Borićemo se da budemo deo EU. Do tada moramo da vodimo računa o našim ljudima, to je politika ozbiljnosti i realnosti – istakao je Vučić.

Vučić je najavio da će Srbija do kraja godine imati četiri velike austrijske investicije i zahvalio za pomoć koju je Srbija dobila od te zemlje u uvođenju modela dualnog obrazovanja, čiji se rezultati, kako je rekao, već vide u praksi.

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar