Vučić zahvalio Angeli Merkel na svemu što je učinila za Srbiju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić zahvalio Angeli Merkel na svemu što je učinila za Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, u zajedničkom obraćanju sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, još jednom izrazio ogromnu zahvalnost na posjeti Beogradu, što je, rekao je, velika čast za našu zemlju, kao i na svemu što je do sada učinila za Srbiju i Zapadni Balkan.

“Za razliku od mnogih drugih, kod nas zahvalnost ne traje kratko i kada ne bude ovde kao kancelarka, na isti način ćemo govoriti o tome šta je sve uradila”, rekao je Vučić.

Prenio je da je sa Merkelovom imao, kao i uvijek, otvoren razgovor, konkretan, o najvažnijim pitanjima za Srbiju i region.

Prema njegovim riječima, razgovarali su o evrointegracijama Srbije, i usklađenosti spoljne politike Srbije sa EU, koja je u posljednja četiri mjeseca sa 46 odsto povećana na 62,5 procenta.

Vučić je rekao i da je veoma zahvalan Merkelovoj na svim konkretnim rezultatima u okviru Berlinskog procesa koji je pokrenula.

Kako je naveo, bilo je riječi o svim regionalnim pitanjima, kao i o odnosima Beograda i Prištine.

“Srbija je posvećena dijalogu, jer smatramo da zamrznut konflikt nije dobro rešenje i da je potrbeno da dođemo do kompromisnog rešenja. Uvek ćemo biti otvoreni da razgovaramo kako da dođemo to tog rešenja, jer je to dobro za Srbe i Albance. Mi samo u miru vidimo budućnost”, poručio je Vučić.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar