25. Maja 2022.

Vučić: Za sada ne postoji mogućnost da uvedemo sankcije Rusiji

Big Portal

Samo je Srbija bombardovana i napadnuta od strane NATO zemalja, mnoge od njih su i članice EU, morate da imate tu vrstu posebnosti u glavi kada sa nama o tome razgovarate, poručuje Vučić koji na forumu u Davosu učestvuje na skupu “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”.

Ističe i da za sada ne postoji mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, kao i da vjeruje da će imati korektan i dobar razgovor sa ruskom stranom i da će Srbija dobiti fer cijenu gasa.

Glavna tema skupa u Davosu ipak je bila Ukrajina, a na pitanje da li je primjetio u susretima sa svjetskim liderima da mu zamjeraju dobre odnose Srbije i Rusije, Vučić kaže da da mu svi zamjeraju.

Govoreći o tome šta su tražili od njega, Vučić kaže da znaju da to ne ide tako lako.

  • Oni govore šta je njihova ideja i šta oni očekuju, a šta će da traže, to je… Kako da dođu i kažu: “ajde uvedi sankcije ili lijepo izađi napolje”. Kako da to traže? Ne ide to baš tako. To je moglo dok Srbija nije bila država – kaže Vučić.

Na pitanje postoji li mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, Vučić kaže da za sada ne postoji takva mogućnost.

  • Šta će biti u budućnosti, ja ne znam šta život donosi i kako će sve da izgleda. ?a nisam od onih koji se zaklinje pa ne ispuni nešto, ja više volim da se ne zaklinjem, a da uradim nešto. Uvijek je taj pristup bio mnogo bolji i uvijek sam tom pristupu mnogo više vjerovao nego onima koji se kunu u sve na svijetu, treći dan znam da će da urade drugačije – navodi Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare