Vučić: Verujem u ujedinjenu Evropu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Verujem u ujedinjenu Evropu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na Bledskom strateškom forumu da vjeruje u ujedinjenu Evropu i da samo ujedinjena Evropa može kako treba da odgovori na krizu.

“Verujem da svi od nas treba da budemo deo ujedinjene Evrope”, istakao je Vučić na završetku prvog liderskog panel BSF – a “Budućnost Evrope – odoleti i istrajati”, odgovarajući na pitanje šta će biti ključno za budućnost Evrope.

Vučić je zahvalio posebno Davidu Sasoliju i Šarlu Mišelu, dodajući da je tačno to što je rekao Mišel da je EU započela jedan veliki projekat koji ima sasvim opipljive rezultate.

“Znamo sve naše zadatke i šta sve treba da promenimo (na putu ka EU). Ne mogu da kazem da molimo, ali to je naša želja da uđemo u EU. Na kraju, potrebnio smo jedni drugima. Ako pogledamo, na primer, Srbe i Hrvate, ne možemo da se složimo gotovo ni oko čega u vezi sa prošlošću, ali verujem da bez saradnje Srba i Hrvata ne možemo da preživimo u budućnosti, da ne kažem da ne možmeo da poboljšamo sadašnju poziciju”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je naglasio da zato vjeruje ne samo u pomirenje već i praktičan pristup koji će dovesti do boljih rješnja u buducnosti i ponovio da vjeruje u ujedinjenu Evropu.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar