Vučić: Uspjeli smo da postanemo broj jedan - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Uspjeli smo da postanemo broj jedan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras na svom Instagram nalogu novi video o uspjehu Srbije u borbi protiv korona virusa i masovnoj vakcinaciji.

Vučić je u potpisu uz video naveo “Samo zajedno pobeđujemo! Za Srbiju”.

U videu se navodi da je Srbija na najveću pošast 21. vijeka reagovala spremno i odlučno i da je država od početka shvatila da vakcinacija nije geopolitika već spas.

“Zato je Srbija jedna od vodećih zemalja u svetu po broju vakcinisanih i prva u Jugoistočnoj Evropi koja će da proizvodi vakcine”, navodi se u videu.

Navodi se i da Srbija u tim vremenima nije zaboravila susede, te da je vakcine donirala i zemljama regiona, kao i da je omogućila vakcinaciju stranim državljanima.

O tome su izvještavali i svjetski mediji, na šta video podsjeća, uz poruku: “I svet je prepoznao da je Srbija lider u borbi protiv koronavirusa”.

Podsjeća se i da su “u najrekordnijem roku izgrađene najmodernije laboratorije i bolnice”, kao i da su u vrijeme najveće krize povećana primanja zdravstvenim radnicima i donijete ekonomske mjere za pomoć građanima i privredi.

“I uspeli smo da postanemo broj jedan, zato što smo se zajedno borili za svaki život i za svako radno mesto. Borićemo se i dalje i pobedićemo sve”, poruka je u video prilogu koji je na svom Instagram nalogu večeras postavio predsjednik Srbije.

Danas objavljeno

Novi snažan zemljotres uznemirio građane Bosne i Hercegovine…

M.

Konačno se nazire kraj pandemije?

M.

Orban: Srbija već trebalo da bude u EU i Šengenu

M.

Ostavite komentar