Vučić uručio Kurcu odren Republike - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić uručio Kurcu odren Republike

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu, koji je posjetio Sebastijan Kurc, najviše državno odlikovanje – orden Republike Srbije na lenti saveznom kancelaru Austrije i poručio da je simbolično Srbija od danas njegova druga kuća.

Vučić je istakao da je zahvalan Austriji, prije svega, za podršci evrointegracijama Srbije.

“Za nas je, pre svega, važno da u uslovima brojnih teškoća, od pandemija, do migrantske krize možemo da računamo na Vaše i prijateljstvo Austrije”, rekao je Vučić ocjenivši da je Kurc jedan od najtalentovanijih političara Evrope.

On je zahvalio kancelaru za podršci koju pruža brojnoj srpskoj dijaspori i respektu sa kojim se odnosi prema srpskom jeziku i pismu.

Kurc je rekao da Austrija podržava zapadni Balkan i da ga raduje što u Austriji žive mnogi ljudi koji vode porijeklo sa ovih prostora.

On je naveo da je Austrija jedan od najvećih ulagača u Srbiju, te je stoga raduje impresivan ekonomski rast Srbije u uslovima pandemije.

“Mi se kontinuirano zalažemo za evropske integracije Srbije i zapadnog Balkana. Zahvaljujem na dobroj političkoj, ekonomskoj i snažnoj ljudskoj povezanosti”, poručio je on.

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar