Vučić ugostio srpsku djecu iz Hrvatske i FBiH - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić ugostio srpsku djecu iz Hrvatske i FBiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu 44 srpske djece iz Hrvatske i Federacije BiH, kojima je poručio da se poštuju i vole sa svojim komšijama, ali i da nikada ne zaborave na svoje srpsko ime i prezime.

  • Molim vas da učite ćirilicu, takođe i latinicu. Uvijek čuvajte svoj srpski identitet – rekao je Vučić na prijemu u vili “Mir”.

Vučić je učesnike prvog Ljetnog kampa za srpsku djecu iz regiona, koja pet dana borave u matici, zamolio da vole Srbiju i Beograd.

  • Mi ćemo da gledamo da pomognemo koliko možemo da vam bar ponekad uljepšamo djetinjstvo. Organizovaćemo da gledate našu reprezentaciju u sportovima koje volite i da sa našim sportistima proslavimo uspjehe kada se budu vratili sa Olipmijade u Tokiju – rekao je Vučić, poručivši da se nada da će opet biti zajedno.

Srpska djeca zahvalila su mu što ih je, kako su istakla, ugostio u njihovom Beogradu i što im je Srbija pružila mogućnost da u njoj provedu pet nezaboravnih dana.

Mališani iz kninskog zaleđa poručili su da i Vučić i svi u Srbiji mogu da budu sigurni u to da oni, kako su naveli, neće biti ti koji će spuštati glavu i sakrivati svoj identitet, kao i da će učiniti sve da budu “dostojni potomci predaka kamenih gena”.

Djeca su Vučiću darovala repliku manastira Lazarica na Dalmatinskom Kosovu, kao i maketu kamene kuće i korpu sa proizvodima iz svog kraja.

Danas objavljeno

Peskov: Rusija priprema odgovor Zapadu na uvođenje ograničenja cijena ruske nafte

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Oboreni Su-25 i MiG-29

M.

Krvavi paketi, ponovo

M.

Ostavite komentar