4. Aprila 2022.

Vučić ubjedljivo najviše glasova dobio u Srpskoj

Big Portal

Vučić i lista “Zajedno možemo sve” za Skupštinu Srbije na biračkom mjestu u Trebinju osvojili su ubjedljivo najviše glasova na izborima.

Na biračkom mjestu u Kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Trebinju glasalo je 533 birača od prijavljenih 567.

Na izborima za predsjednika Srbije Vučić je osvojio 485 glasova, Zdravko Ponoš 13, Milica Đurđević Stamenkovski 10, Miloš Jovanović osam glasova, Boško Obradović i Biljana Stojković po tri glasa, Branka Stamenković dva i Miša Vasić jedan.

Kada je riječ o izborima za Skupštinu Srbije, lista “Zajedno možemo sve”, koju predvodi Vučić, osvojila je 400 glasova, lista “Premijer Srbije” koju predvodi lider SPS-a Ivica Dačić 45, Zavetnici 17, a lista Miloš Jovanović “Nada za Srbiju” 12 glasova.

Najviše glasova Vučić i pomenuta lista osvojili su i na biračkom mjestu u Doboju.

Vučić je dobio 914 glasova, po šest glasova osovjili su Zdravko Ponoš i Miloš Jovanović, pet Milica Đurđević, dva Boško Obradović, a jedan glas Branka Stamenković. Šest glasova bilo je nevažećih.

Na biračkom mjestu u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju glasalo je 940 birača od 941 upisanog.

Vućič i pomenuta lista pobijedila je i u Višegradu.

Na ovom biračkom mjestu glasalo je 1.155 birača koji imaju dvojno državljanstvo, od 1.273 upisanih.

U trci za izbor predsjednika Vučić je dobio 1.099 glasova ili 95 odsto, Miloš Jovanović 11, Boško Obradović devet glasova, Biljana Stojković šest, Zdravko Ponoš 17 i Milica Đurđević Stamenovski tri glasa.

Kada je riječ o izborima sa Skupštinu Srbije, lista “Zajedno možemo sve”, koju predvodi Vučić, dobila je 934 glasa, lista “Premijer Srbije”, koju predvodi lider SPS-a Ivica Dačić 95, Vojislav Šešelj 19, “Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije” 20, Miloš Jovanović “Nada za Srbiju” 17, Milica Đurđević Stamenovski tri, Suverenisti šest, “Boško Obradović – Srpski pokret dveri-POKS-Miloš Paradinović-Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije” sedam, Zajedno za Vojvodinu jedan, Alterantiva za promene jedan i Ruski manjinski savez dva glasa.

Kandidat SNS-a za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić ostvario je ubjedljivu pobjedu na biračkom mjestu u Konzularnoj kancelariji Srbije u Drvaru, osvojivši 97,56 odsto glasova, objavila je Srna.

Vučić je dobio 200, od ukupno 205 važećih glasova.

Milica Đurđević iz “Zavetnika” ima tri, a dva glasa dobio je Miloš Jovanović. Ostali predsjednički kandidati nisu dobili glasove.

U zapadnokrajiškim opštinama glasalo je 93,6 odsto birača prijavljenih za parlamentarne i predsjedničke izbore u Srbiji.

Na biračkom mjestu u Konzularnoj kancelariji Srbije u Drvaru pravo glasa imalo je 219 stanovnika iz Drvara, Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Drinića.

Vučić i lista “Zajedno možemo sve” objedljivo su pobijedili i u Bijeljini.

Na ovom biračkom mjestu istaknut je zapisnik biračkog odbora, koji je dostupan javnosti, a u kojem je navedeno da su glasala 1.304 birača od 1.531 upisanog.

U trci za izbor predsjednika Vučić je dobio 1.245 glasova, odnosno 95,47 odsto, Miloš Jovanović 16, a Boško Obradović 13 glasova.

Kada je riječ o izborima sa Skupštinu Srbije, lista “Zajedno možemo sve”, koju predvodi Vučić, dobila je 1.087 glasova, lista “Premijer Srbije”, koju predvodi lider SPS-a Ivica Dačić 109, “Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije” 29, a “Boško Obradović – Srpski pokret dveri-POKS-Miloš Paradinović-Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije” 21 glas.

Istovremeno, na dva biračka mjesta u Zvorniku, za predsjedničkog kandidata Srbije Aleksandra Vučića glasalo je 1.383 od 1.425 birača, koliko ih je izašlo na glasanje, preliminarni su podaci sa glasačkih mjesta u zvorničkoj Osnovnoj školi OŠ “Sveti Sava” i područnom Odjeljenju OŠ “Vuk Karadžić” u Branjevu.

Za predsjedničke izbore u Srbiji, na glasačkom mjestu u zvorničkoj OŠ “Sveti Sava” od 997 birača izašlih na izbore, Vučić je dobio 962 glasa, a na glasačkom mjestu u Branjevu 421 glas, od 428 birača izašlih na izbore.

Na listi za parlamentarne izbore najviše glasova na ova dva biračka mjesta imala je lista Aleksandar Vučić “Zajedno možemo sve”, odnosno 1.165 glasova, dok je druga lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” osvojila 173 glasa.

Na listi za parlamentarne izbore na biračkom mjestu OŠ “Sveti Sava” u Zvorniku lista Aleksandra Vučića “Zajedno možemo sve” osvojila je 766 glasova, dok je druga lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” dobila 153 glasa.

Na biračkom mjestu u Branjevu, lista za parlamentarne izbore Aleksandar Vučić “Zajedno možemo sve” osvojila je 389 glasova, a lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” dobila je 20 glasova.

I u Loparama Vučić i njegova lista odnijeli su ubjedljivu pobjedu.

Od 752 birača za predsjedničkog kandidata Srbije Aleksandra Vučića je glasalo 729, dok je protivkandidat Zdravko Ponoš imao 1 glas.

Kada je riječ o izborima sa Skupštinu Srbije lista Aleksandar Vučić “Zajedno možemo sve” osvojila je 721, dok je lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” osvojila 6 glasova. Boris Tadić imao je dva glasa i Milica Đurđević Stamenovski jedan glas.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare