Vučić u Vašingtonu, počinju razgovori o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić u Vašingtonu, počinju razgovori o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine

U Vašingtonu počinju dvodnevni razgovori srpske i prištinske delegacije o, kako je najavljeno, ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine.

Predsedniku Alkesandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Avdulahu Hotiju dobrodošlicu je poželeo američki savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O ‘Brajan,uz poruku da će sastanak u Beloj kući unaprediti mir kroz ekonomsku saradnju.

Izveštaj Nenada Zafirovića
Domaćin sastanka je i specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel.

On nije isključio mogućnost da se, osim ekonomskih, otvore i druga pitanja, ali tvrdi da Vašington nema nikakav tajni plan.

Grenel je rekao da će u prvom delu sastanka insistirati na tri teme: razvoj putne i železničke infrastrukture, i razvoj avio-saobraćaja između Beograda i Prištine.

Istakao je da SAD očekuju da dve strane ispune ono što su dogovorile i spremne su da na neki način daju podsticaj i Beogradu i Prištini za razvoj ekonomske saradnje.

Grenel nije mogao da potvrdi hoće li se Tramp pridružiti, ali je naglasio da je predsednik itekako upoznat sa onim što se pripremalo poslednjih dana i sa onim što će uslediti.

RTS

Danas objavljeno

Vlada Srbije ograničila cijene ulja, šećera i brašna

M.

Pretučen osnovac u Banjaluci

M.

Odgovor Moskve Berlinu: Prećutali ste

M.

Ostavite komentar